Számunk: +36 (1) 288-0380

A jövő megérkezett: okosodik az otthonunk

 

A technológia rohamléptekkel halad, sokszor legyintünk is, mondván, csupa fölösleges dolog, vagy azt gondoljuk, ez inkább a pénz játéka. Ám úgy tűnik, van egy terület, aminek szép lassan sikerül minden előítéletet ledöntenie maga körül. Ez pedig az épületautomatizálás, vagyis az otthonaink okosítása. Mind többen fedezik fel abban a potenciált, hogy egy okos szerkezettel még személyre szabottabb, komfortosabb, biztonságosabb és környezetbarátabb lehet az otthonuk.

Évekkel ezelőtt még több millió forintnyi dollárért dolgozhatott nekünk virtuális komornyik, „aki” szólt, ha fölmelegedett a jakuzziban a víz, vagy épp besötétített a moziszobában. Mára azonban elmondhatjuk, hogy a jövő megérkezett és mindannyiunk számára elérhető. Nagy szerepet vállalt ebben a német Elero cég, amely 56 évvel ezelőtt is ugyanolyan újító volt, mint manapság. Akkoriban álltak elő ugyanis azzal az ötlettel, hogy soha ne kelljen kézzel lehúzni a redőnyöket. És így is lett: azóta sorra fejlesztik az árnyékolástechnikai termékek automatizálását segítő csőmotorokat és vezérléseket, aztán egy újabb mérföldkövet jelentett, amikor előálltak a Centero Home épületvezérlési rendszerrel. Ezzel a nyílt és moduláris rendszerrel nemcsak a redőnyt, napellenzőt, zsaluziát, szóval az árnyékolástechnikai eszközeinket felügyelhetjük és irányíthatjuk gombnyomásra, de más gyártók épület- és biztonságtechnikai elemeivel is összekapcsolhatjuk. Így válik egyetlen egy eszköz az otthonunk lelkévé, ami a 21. században már nem is hangzik annyira idegennek. De miért is ne örülnénk egy olyan irányítóközpontnak, aminek a fedélzetén mi vagyunk a kapitány, és az okostelefonunkra, valamint a táblagépre letöltött applikációval egyszerűen irányíthatunk. Mert az Elero Centero Home-mal pontosan ez a helyzet! A Centero vezérlőegységet a Wi-Fi routerhez csatlakoztatva máris élvezhetjük az összes előnyt, amit ez a technológia nyújthat. Ilyen a redőnyök előre beprogramozott mozgatásával járó energiamegtakarítás, a betörésvédelem, egy hirtelen kerekedő viharral szembeni védelem, vagy mondjuk a mozgás- és füstérzékelő integrálásával elérhető biztonságérzet.

Vegyük a cikkben olvasott példát: a magyarok harmadának van okostévéje vagy okos-audiorendszere, automata redőnnyel viszont csupán 1 százalék rendelkezik. Ezzel szemben a takarékos németeknél ez az arány a tízszerese, vagyis 10 százalék körüli.

Tennivalónk tehát még van. Mi pedig készen állunk arra, hogy az Ön otthona is okos legyen! Keresse munkatársainkat és segítünk minden kérdését megválaszolni.