Számunk: +36 (1) 288-0380

A jövő megérkezett: okosodik az otthonunk

Nagyon örültünk, amikor egy hetilapban több oldalas cikket találtunk az okosotthonokról. Persze mi minden nap órákig tudnánk mesélni arról, miért nagyszerű, ha van egy megbízható épületvezérlési rendszerünk, amibe az árnyékolókon túl a világítást és még sok elektromos kütyünket integrálhatjuk, ezért született meg ez a cikk az Elero Centero Home-ról.

 

A technológia rohamléptekkel halad, sokszor legyintünk is, mondván, csupa fölösleges dolog, vagy azt gondoljuk, ez inkább a pénz játéka. Ám úgy tűnik, van egy terület, aminek szép lassan sikerül minden előítéletet ledöntenie maga körül. Ez pedig az épületautomatizálás, vagyis az otthonaink okosítása. Mind többen fedezik fel abban a potenciált, hogy egy okos szerkezettel még személyre szabottabb, komfortosabb, biztonságosabb és környezetbarátabb lehet az otthonuk.

Évekkel ezelőtt még több millió forintnyi dollárért dolgozhatott nekünk virtuális komornyik, „aki” szólt, ha fölmelegedett a jakuzziban a víz, vagy épp besötétített a moziszobában. Mára azonban elmondhatjuk, hogy a jövő megérkezett és mindannyiunk számára elérhető. Nagy szerepet vállalt ebben a német Elero cég, amely 56 évvel ezelőtt is ugyanolyan újító volt, mint manapság. Akkoriban álltak elő ugyanis azzal az ötlettel, hogy soha ne kelljen kézzel lehúzni a redőnyöket. És így is lett: azóta sorra fejlesztik az árnyékolástechnikai termékek automatizálását segítő csőmotorokat és vezérléseket, aztán egy újabb mérföldkövet jelentett, amikor előálltak a Centero Home épületvezérlési rendszerrel. Ezzel a nyílt és moduláris rendszerrel nemcsak a redőnyt, napellenzőt, zsaluziát, szóval az árnyékolástechnikai eszközeinket felügyelhetjük és irányíthatjuk gombnyomásra, de más gyártók épület- és biztonságtechnikai elemeivel is összekapcsolhatjuk. Így válik egyetlen egy eszköz az otthonunk lelkévé, ami a 21. században már nem is hangzik annyira idegennek. De miért is ne örülnénk egy olyan irányítóközpontnak, aminek a fedélzetén mi vagyunk a kapitány, és az okostelefonunkra, valamint a táblagépre letöltött applikációval egyszerűen irányíthatunk. Mert az Elero Centero Home-mal pontosan ez a helyzet! A Centero vezérlőegységet a Wi-Fi routerhez csatlakoztatva máris élvezhetjük az összes előnyt, amit ez a technológia nyújthat. Ilyen a redőnyök előre beprogramozott mozgatásával járó energiamegtakarítás, a betörésvédelem, egy hirtelen kerekedő viharral szembeni védelem, vagy mondjuk a mozgás- és füstérzékelő integrálásával elérhető biztonságérzet.

Vegyük a cikkben olvasott példát: a magyarok harmadának van okostévéje vagy okos-audiorendszere, automata redőnnyel viszont csupán 1 százalék rendelkezik. Ezzel szemben a takarékos németeknél ez az arány a tízszerese, vagyis 10 százalék körüli.

Tennivalónk tehát még van. Mi pedig készen állunk arra, hogy az Ön otthona is okos legyen! Keresse munkatársainkat és segítünk minden kérdését megválaszolni.